• Consumenten bestellingen via www.muisjesensitief.nl/brand/warmies
  • Wederverkopers bestellen via wederverkoop@betesda.nl
  • Zakelijke klanten bestellen via info@warmiesmagnetronknuffel.nl
Home » Klantenservice » Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat zijn Warmies® magnetronknuffels

Knuffeldieren die gevuld zijn met graan en lavendel en/of met kruidenvulling.

 

Toepassing

De knuffeldieren kunnen gebruikt worden ter vervanging van de traditionele warmwaterkruik. De magnetronknuffel kunt u zowel voor warmte als voor koude toediening gebruiken.

 

De magnetron knuffel is voor iedereen veilig te gebruiken.

Het advies bij baby's is de magnetronknuffel niet bij het hoofd te leggen i.v.m. verstikkingsgevaar, leg de magnetronknuffel bij hen op de deken bij de voeten.

 

Voor warmte gebruik

Verwarm de magnetronknuffel 90 seconden op maximaal 800 watt in de magnetron of 10 minuten in een elektrische oven van 100 graden en hij voelt heerlijk warm aan en heeft een aangename geur. Bij magnetronknuffels met uitneembare vulling kan gewoon de gehele magnetronknuffel in de magnetron of oven.

 

Voor koude gebruik

Leg de magnetronknuffel in een plastic zak (om de knuffel droog te houden) 3 uur in de vriezer en hij is te gebruiken ter verkoeling zoals bijvoorbeeld bij koorts, kneuzingen, zwellingen.

 

Formaat / gewicht

De magnetronknuffel is gemiddeld 30 cm groot en weegt gemiddeld 900 gram. Er zijn ook kleinere knuffels, daar staat de afwijkende formaat en opwarm advies bij vermeld.

 

Kun je de magnetronknuffel wassen?

De meeste magnetronknuffels zijn alleen met de hand wasbaar. Gebruik daarvoor een warme vochtige doek. Zorg ervoor dat de magnetronknuffel volledig droog is voordat je hem weer verwarmt. De magnetronknuffels met uitneembare vulling kunnen ook in de wasmachine worden gewassen (nadat het zakje met granen uit de knuffel is gehaald).

 

Mijn magnetronknuffel voelt iets vochtig aan wanneer ik hem uit de magnetron haal

Dit is volstrekt normaal. Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten en de kwaliteit van de stof kan de magnetronknuffel de wat vochtig aanvoelen. Dit verdwijnt na een aantal keer verwarmen.

Als u de magnetronknuffel voor het eerste gebruikt dan kunt u deze het beste eerst 10 minuten verwarmen in een elektrische oven op 100 graden.

 

Hoe kan ik de geur weer terugkrijgen?

De geur van lavendel blijft lang aanwezig, maar zal op den duur verminderen. Om de geur terug te krijgen verwarmt u de magnetronknuffel op zoals gebruikelijk, vervolgens druppelt u enkele druppels lavendelolie op de magnetronknuffel en hij ruikt weer heerlijk. Het is echter wel zo dat u de olie een dag of drie moet laten intrekken voordat u deze weer verwarmt.

 

Hoe lang blijft de magnetronknuffel warm?

De magnetronknuffel blijft warm voor meer dan 45 minuten en in een bed langer dan een uur.

 

Ik heb geen magnetron, hoe verwarm ik de magnetronknuffel?

Leg hem op een radiator van de centrale verwarming of in 10 minuten in een elektrische oven van 100 graden. Zodra de knuffel warmer is dan de lichaamstemperatuur werkt deze effectief.

 

Kan ik de magnetronknuffel laten bevriezen?

Stop hem in een diepvrieszak (om hem droog te houden en niet vast te laten vriezen) en vries hem in voor minimaal 3 uur. Toepasbaar bij zwellingen, kneuzingen maar ook om de temperatuur te verlagen bij koorts.

 

Ik heb veel last van allergieën.

Gedroogde lavendelbloemen zijn niet schadelijk voor de meeste mensen. Overleg bij twijfel met uw behandelend arts.

 

Hoelang blijft de magnetronknuffel goed?

Bij normaal gebruik gaat de magnetronknuffel net zolang mee als een gewone knuffel.
 

De magnetronknuffels horen opgewarmd te worden op een schone onderplaat. Als de magnetronknuffel in aanraking komt met overgebleven etensresten dan kunnen er brandgaatjes ontstaan.